APLINKA

McDonald’s® dirba vadovaudamasis pagrindinėmis vertybėmis: atsakingos lyderystės, įtraukties, progresyvumo ir vietos integracijos idėjomis.

Atsakinga lyderystė

Visame pasaulyje veikiantis McDonald’s tinklas siekia savo veiklos mastą panaudoti geriems tikslams – kurti žmonių, pramonės ir planetos gerovę. Stengiamės naudoti kuo paprastesnius ir maistingesnius produktus. Mažiname atliekų kiekį norėdami veikti tvariau. Kuriame geras darbo sąlygas daugybei darbuotojų. Vykdome labdaringas veiklas, skirtas padėti tiems, kam to reikia.

Įtrauktis

McDonald’s – vienas universaliausių ir demokratiškiausių prekių ženklų pasaulyje. Savo restoranuose laukiame visų – nesvarbu, koks kieno amžius, kultūra ir kilmė. Didžiuojamės investuodami į žmones – komandą, tiekėjus, bendruomenę. Nuo jų priklauso mūsų sėkmė.

Progresyvumas

Nestovime vietoje: kuriame naujoves ir judame į priekį. Nuo pirminio verslo modelio iki aptarnavimo langelio automobiliams ir Happy Meal™ – siekiame rytoj dirbti geriau negu šiandien.

Vietos integracija

McDonald’s pasiekė aukštumų, bet išliko arti savo bendruomenės – visose šalyse, kuriose dirbame, stengiamės patenkinti vietos lankytojų poreikius ir įsilieti į vietinę kultūrą. Mūsų restoranuose dirba šalia gyvenantys žmonėms, kurie su džiaugsmu rūpinasi bendruomenės gerove ir įsitraukia į daugybę vietos programų.

Aplinka ir tvarumas

ISO 50001 SERTIFIKATAS

Siekdami dirbti kuo efektyviau ir prisidėti prie aplinkos apsaugos, visuose savo restoranuose įdiegėme ir kasdien vadovaujamės specialia energijos valdymo sistemos politika. Baltijos šalių McDonald’s restoranai įvertinti ISO 50001 sertifikatu, liudijančiu mūsų įsipareigojimą kontroliuoti šildymo sistemų, elektros ir dujų sąnaudas. Nustatėme, kaip galime kuo labiau sumažinti energijos sąnaudas, patobulinti kokybę ir sumažinti poveikį aplinkai. Tvaresnę ateitį kurkime kartu! Visus produktus ir pakuotes perkame iš atrinktų McDonald’s tiekėjų, kurie dirba tvariai ir laikosi Europos Sąjungos standartų. Gofruotojo kartono ir aliejaus surinkimu ir atnaujinimu rūpinasi trečiųjų šalių tiekėjai.

Subalansuotas pasirinkimas ir informacija apie maistinę vertę

Per pastaruosius metus sumažinome savo produktuose druskos, natrio, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį. Be to, sumažinome ir kai kurių valgiaraščiuose esančių produktų kalorijų kiekį. Nuo 2018 m. visoje reklaminėje ir restoranuose pateikiamoje medžiagoje, skirtoje vaikams, vaizduojami vaisiai ir daržovės. Informacija apie maistinę vertę spausdinama ant pakuočių ir padėklų popieriaus. Visą papildomą informaciją apie maistą lankytojams gali suteikti aptarnavimo zonose dirbantys mūsų darbuotojai.

Mūsų žmonės

2019 m. Baltijos šalyse veikiančiuose McDonald’s® restoranuose sukurta daugiau kaip 100 naujų darbo vietų. Mūsų žmonės dalyvauja aukšto lygio mokymuose ir ugdymo programose. Jie gali įgyti vienas aukščiausių mūsų srities kvalifikacijų. Mūsų restoranų komandų nariai dalyvauja pavojaus analizės ir kritinių kontrolės elementų bei maisto ir saugos kursuose.

Sveikata ir sauga

McDonald’s restoranai – vieni saugiausių pasaulyje. Taikome įvairias sveikatos ir saugos priemones: atliekame maisto saugos auditą, restorano rizikos vertinimą, mokome, kaip elgtis įvykus gaisrui, rengiame evakuacijos planus, žaidimų aikštelių rizikos vertinimą, RVASVT patikras, reguliarų maisto saugos auditą, samdome nepriklausomas išorės įmones, kurios atlieka mikrobiologines patikras.